Naša hrana

Svako jutro kada prvi tračak dima pobjegne kroz dimnjak, u našem restoranu dočekat će vas očaravajuća aroma i miris svježe mljevene, orijentalne kave. Unutarnji “country” šarm restorana spaja se s eko-elegancijom, gdje se lokalno izrađeni drveni stolovi i ručno tesane grede savršeno stapaju s ambijentom. Vjerujemo da je vaš boravak na našem ranču više od odmora, zbog čega nam je cilj pružiti vam kulinarski užitak najviše razine.

Naša hrana poznata je pod imenom “hrana za dušu” te se često spominje kao hrana koja je “pripremljena s ljubavlju”. Najbolje se može opisati kao hrvatski mozaik svjetskih okusa – uzbudljiva fuzija mediteranskih jela s međunarodnim štihom. Svi specijaliteti i hrana koju poslužujemo su svježe pripremljeni istog dana u našoj otvorenoj “country” kuhinji, uz korištenje najboljih sastojaka. Ponuda hrane uzgojene na ranču ili koja je rasla na susjednim livadama i u šumama osnova je svakog Linden jelovnika. S poštovanjem prema održivoj proizvodnji, posebnu pažnju posvećujemo prikupljanju i pripremi ovih namirnica.

Privatna večera u nekoj od naših smještajnih jedinica, ili romantična večera pod vedrim nebom na livadi ili na privatnom balkonu, posebno je iskustvo za ljubavne parove na romantičnom odmoru, proslavi godišnjice ili na medenom mjesecu.

Njihov svakodnevno svježe pečeni kruh najbolje sažima njihovu odanost prirodi i lokalnoj zajednici. Samo komadić njegove tople slasti je hrana koja pruža utjehu poput nijedne druge.

Washington Post

Bio-dinamička i organska

Svi sastojci koje koristimo u pripremi hrane su uzgojeni uz pomoć bio-dinamičkih i organskih metoda. Iako svi sastojci nisu certificirani, trudimo se poznavati naše dobavljače i nabavljati namirnice iz provjerenih izvora, od kojih najveći dio čine naši susjedi i članovi obitelji. Posebno smo ponosni na naše hvaljeno kobilje mlijeko. Već stoljećima je poznato da samo nekoliko kapi tog mukotrpno sakupljenog eliksira čisti i pomlađuje tijelo.

Svježa i lokalna

Naš vrt s povrćem i začinima osigurava nam svježe lisnato povrće, mrkvu, luk, jestivo cvijeće i začine. Jela poput ljetne salate od mladog lisnatog povrća, djelomično sušene mini rajčice, pečena cikla i miješani začini su svi 100% uzgojeni u našem vrtu.

Iz prirode

Vaše gastronomsko iskustvo na ranču obogaćujemo lišćem, biljkama, gljivama i šumskim bobicama. Naime, branje bilja iz prirode je postalo dnevna rutina našeg glavnog kuhara i njegovih pomoćnika. Naš je cilj da za svaki vaš obrok imate bar jedan sastojak prikupljen iz prirode na tanjuru. Na taj način unosimo prirodu u naš restoran.

Kava i čaj

Naša orijentalna kava s potpisom mljevena je od najboljih arapskih zrna koje je posebno odabrala naša Master Chef Megi, odrasla u starom Sarajevu gdje se tajna pripremanja kave prenosi s generacije na generaciju. Njezina strast za prirodom očituje se u bilju koje sama bere na planini za pripremu Linden biljnih čajeva. A tu je i neizostavna kaubojska kava, koja se svakodnevno kuha na našoj pouzdanoj Dori, peći od lijevanog željeza.

Iz divljine

Riječna i morska riba i meso divljači iz okolnih šuma su specijalitet ranča. Naši mliječni proizvodi, perad i govedina dolaze od partnera iz lokalne zajednice i 100% su organski i prirodno uzgojeni. Jednom tjedno organiziramo izlete na te lokalne farme. A za naše najmlađe goste poseban je doživljaj svako jutro praviti društvo našem pomoćnom kuharu u šetnji do susjedovog kokošinjca po svježa jaja za doručak.

Kruh

Naš kruh priprema se od tri vrste lokalno uzgojenih žitarica (raž, ječam, pšenica), a njegova tajna je dugotrajna fermentacija. Peče se u velikoj krušnoj peći na drva, kao dio lokalne suradnje. Zahvaljujući autohtonim vrstama žitarica, u našem kruhu mogu uživati i osobe osjetljive na gluten.

Naše pivo

Proizvodimo dvije vrste piva, od kojih su oba pravljena u stilu lagera s aromatičnim hmeljom. Jedno zovemo “Brkato pivo”, a drugo se želi dopasti kaubojki u vama i od milja ga zovemo “Pivo za žene”.

Posebne potrebe

Kako bismo vam pružili najbolju moguću uslugu, pomaže nam unaprijed se upoznati s bilo kakvim vašim prehrambenim restrikcijama, alergijama ili medicinskim stanjima. Naša prirodna kuhinja daje prednost korištenju biljnih umaka od onih baziranih na vrhnju, povrtnim juhama pred mesnim, organskim sastojcima pred konvencionalnim, te laganom, zdravom i nevjerojatno ukusnom načinu kuhanja.

Michelin vodič

Našu predanost uravnoteženoj i okrepljujućoj kuhinji prepoznali su urednici Michelin vodiča koji su nas u dva uzastopna izdanja, onom iz 2016. i 2018. godine, počastili uvrštenjem našeg ranča u njihovu malu veliku knjigu!
Luksuzni prirodni resort u srcu divljine.

Doživite jedinstvenu pustolovinu na autentičnom ranču u Velikoj Plani, skrivenom unutar Parka prirode Velebit, prirodnog rezervata pod zaštitom UNESCO-a. Linden je dom jedinstvene vještine prirodnog jahanja, uz iznimnu pažnju posvećenu udobnosti, usluzi, hrani i transformativnom iskustvu.

“Portal k onome što je zaista važno!” – D. Derifaj