logo
Portal prema bitnom

ZIMSKE AKTIVNOSTI

Linden Tree Retreat & Ranch je magično mjesto za provesti zimske praznike u Hrvatskoj. Dođite na snijegom prekrivenu planinu koja nudi zimske aktivnosti za obitelji i blagdanske evente. Topla peć, ugodan smještaj i hrana inspirirana regionalnim poslasticama su savršen način opuštanja nakon uzbudljivih aktivnosti na snijegu. Programi za djecu će roditeljima dati potrebno vrijeme za opuštanje.

Vjerujemo da je nešto magično u tome kako planina izgleda zimi. Okružuje vas poseban osjećaj mira. Zamislite se u toploj, ugodnoj kolibi kako gledate na novi snježni pokrivač dok uživate u osjećaju topline koja dopire iz kamina. Kad su takva jutra teško je otići iz ugodne kolibe, ali pogledajte samo koje smo sve aktivnosti pripremili za vas.

Hrvatski ris ponosno brani svoj teren

TRAGANJE ZA ŽIVOTINJAMA

Velebit je dom najobilatijoj populaciji životinjskog svijeta u ovom dijelu Europe. Naš biolog će vas odvesti na putovanje na kojem ćete prateći životinjske tragove naučiti o životinjama koje žive u ovom dijelu svijeta, o njihovom životnom ciklusu i navikama. Na ranchu, u jutarnjim satima dok ispijate kavu na trijemu možete vidjeti zeca kako trči strelovito u grmlju ili jelena kako pase na livadi. Uz dugu ogradu prekrasan pjev ptica nas očarava svojim šarmom. Bogatstvo različitog terena rancha dom je zečeva, jelena, losa, kozoroga, vukova, lisica, kao i ponekog medvjeda i risa. Ljubitelji ptica oduševe se kad ugledaju orlove, jastrebove, divlje kokoši i patke. Pjesma mužjaka tetrijeba u rano proljeće prava je poslastica za sve ljubitelje prirode. Rano jutro i večer su najbolja doba dana za ugledati divlje životinje na Velebitu. Što više istražujete, veće su šanse da ih ugledate.

Fotografi i ljubitelji životinjskog svijeta mogu otići i korak dalje taok da se prijave na vođeni izlet Jeepom i iskoriste sezonske selidbe životinja i druge lokalne stručnjake.

Naši gosti kreću na osvajanje planine

HODANJE PO SNIJEGU NA KRPLJAMA

Ovo je izvrstan način da istražite područje rancha u dubokom snijegu. Možete odabrati da istražujete sami ili da nam se pridružite na jednom od naših izleta, poput posjeta posebnoj spilji zvanoj Katedrala. Otkrit ćete nove dimenzije prirode i života. Moći ćete vidjeti drveće, stijene, cvijeće, potoke i mahovinu drugim očima.

Konji vuku saonice tokom zime

VOŽNJA SAONICAMA

Parovi i obitelji vole ambijent starih saonica. Konji vuku saonice preko snijegom prekrivenih livada dok vozač ispija kakao. Goste vodimo do farme koja proizvodi mlijeko i mliječne proizvode za ranč, gosti će imati priliku iskusiti organsku poljoprivredu iz prve ruke i vidjeti otkud naša hrana dolazi. Nakon izleta slijedi ručak.

Mačka na sanjkama

SANJKANJE

Djeca s roditeljima obožavaju sanjkanje po blagim padinama na drvenim sanjkama. Topao kakao vas čeka u podnožju brda. Za one koji traže malo više uzbuđenja, zakačit ćemo vas za konja koji će vući vaše sanjke po polju.

Naši gosti koji se penju na planinu za vrijeme našeg nordijskog programa

NORDIJSKO SKIJANJE

Goste vodimo do zatvorenih lokalnih cesta koje pretvaramo u skijašku stazu za nordijsko skijanje. Gosti moraju donijeti svoju opremu.

Naši gosti uživaju u zimskom jahanju

ZIMSKO JAHANJE

Velebit je stvoren za konje, a Linden Tree Retreat & Ranch je stvoren za jahače. Vedro nebo, planina okupana mirisom borova i snijegom prekriveni vrhovi najbolje se iskuse za vrijeme jahanja konja. Dio iskustva na našem DK Eyewitness Travel Guide luxury guest ranchu je u tome da sve potrebno za izvanredan odmor s jahanjem imate nadohvat ruke. Naši kauboji će opremiti goste sa šeširima, čizmama i kacigama za jahanje. Program je prilagodljiv svakom gostu, a kauboji su spremni da vas povedu kroz suštinsko iskustvo rancha. Posjetitelji uranjaju u zapadnjačku kulturu jahanja.