logo
Portal prema bitnom

KONJI I JAHANJE U HRVATSKOJ

Linden Tree Retreat & Ranch je, usuđujemo se reći, najbolje odredište u Hrvatskoj za odmor na konju. Dolina Velika Plana poznata je kao prirodni raj, kojeg karakteriziraju prekrasni zeleni krajolici i jedinstvena vegetacija čija se kombinacija pokazala idealnom za kreiranje našeg ranča s jahanjem kao glavnom djelatnošću.

Prirodni resursi i biljni i životinjski svijet planine Velebit pružaju priliku za nezaboravan pustolovni odmor u Hrvatskoj. Iako je Hrvatska najpoznatija kao odredište za ljetovanje, sve više ljudi traži bijeg od gužve i prometa i različite aktivne oblike opuštanja u prirodi zimi i tijekom cijele godine.

Konji i jahanje kao vještina obilježili su svaku civilizaciju na svijetu u prošlosti, što ih čini prirodnim izborom naše glavne ponude na ranču. Cijeli naš Linden tim čine zaljubljenici u konje i jahanje svih vrsta, što nas je usmjerilo ka odluci da našim gostima ponudimo mogućnost doživljaja nezaboravnog iskustva spoja s prirodom kroz savladavanje jahačke vještine. Na našem ranču nema ograničenja, samo sloboda izbora.

Odmor u znaku jahanja na Linden Tree Retreat & Ranch-u zasigurno će biti nezaboravno iskustvo u vašem životu. Naši kauboji na ranču pravi su profesionalci sa zavidnom jahačkom vještinom prirodnog jahanja i ophođenja s konjima, što ih čini idealnim učiteljima za dijeljenje svoje jahačke strasti s gostima na različitim razinama jahačkog iskustva.

Zahvaljujući našoj raznolikoj ponudi različitih programa jahanja od tipičnog dvosatnog jahanja, do cjelodnevnog i višednevnog jahanja, garantiramo vam da ćete postati nezasitni svakodnevnog uživanja u zapanjujućim ljepotama i krajolicima Parka prirode Velebit.

Na našem ranču održavamo različita predavanja i radionice namijenjene postepenom upoznavanju s konjima i jahanjem, a za željne savladavanja dodatnih i drugačijih vještina, imamo spremne i ostale drugačije aktivnosti koje će upotpuniti vaš aktivni odmor na ranču.

Naši gosti na satu jahanja

NAŠI PROGRAMI JAHANJA ZA HRVATSKU AVANTURU JAHANJA U PRIRODI

Neovisno o tome jeste li potpuni početnik u jahanju, sezonski ili iskusni jahač, dolaskom na naš ranč doživjet ćete iskustvo i stjecanje znanje o jahanju iznad vaših očekivanja. Nakon što stignete na ranč i udobno se smjestite, slijedi upoznavanje s našim timom kauboja za vrijeme druženja nakon večere na ranču. Glavni kauboj upoznaje se s vama i vašim prethodnim jahačkim iskustvom, kako bi dobio potrebne informacije za kreiranje odgovarajućeg programa jahanja i odabir konja koji je idealan za vas. Spoj s pravim konjem pretvorit će vaše iskustvo jahanja u najbolju avanturu koju ste mogli zamisliti. Svi naši gosti neovisno o iskustvu prolaze kroz kratku obuku jahanja, te upoznavanje s glavnim uputama i korisnim savjetima prije kretanja na staze. To pomaže usmjeriti naše misli na konja i povezati se sa njime u našem umu, što predstavlja prvi važan korak u usavršavanju naših jahačkih vještina.

Sve vrste i programi jahanja dizajnirani su s ciljem osiguranja vaše sigurnosti i zadovoljstva. Početnicima i osobama koje su davno jahale, nudimo individualne i grupne satove obuke kroz program škole jahanja, kako bi naučili osnovne vještine ili povratili povjerenje i sigurnost.

Vještina prirodnog jahanja i ophođenja s konjima najvažniji je aspekt našeg cjelokupnog programa rada s konjima, koji prenosimo na naše goste. To za sve naše goste znači da će osim savladavanja tehničke vještine jahanja konja, usvojiti i nešto puno dragocjenije – razumijevanje i dublju komunikaciju s konjima, koji će u kratkom roku postati njihovi najbolji prijatelji.

RAZLIČITE VRSTE AKTIVNOSTI JAHANJA NA NAŠEM RANČU

Iznimno smo ponosni na jedno od najboljih krda konja u Hrvatskoj, koji su dio našeg živopisnog ranča. To nije uobičajena ni jednostavna pojava, no za to je velikim dijelom zaslužna činjenica da sami vodimo naš cjelokupni program rada s konjima. Zahvaljujući vrhunskom krdu pravih, istreniranih konja, u mogućnosti smo vam ponuditi specijalizirani i individualizirani program jahanja koji će u potpunosti manifestirati vaše želje vezano uz provedbu nezaboravnog aktivnog odmora.

Naš najmlađi gost na konju

DVOSATNO JAHANJE

Dvosatno jahanje, najkraći je program jahanja konja na ranču s kojim možete započeti svoju kaubojsku avanturu. Prvi susret s mirisom kožnatog sedla u kombinaciji s prekrasnim mirisima divljeg cvijeća i šarene prirode obasjane suncem, dijelom će vas približiti avanturi u koju se upuštate. Vođeni snažnim konjem u avanturu bez granica, momentalno ćete biti očarani nezaboravnom životnom avanturom i svime što će vam ona pružiti. Ovaj živopisni program jahanja odvija se kroz dolinu sa spektakularnim vidicima, potocima, klancima i bezgraničnim prostranstvom zelenih livada.

Vožnja kočijom kroz selo

VOŽNJA KOČIJOM

Ovoj aktivnosti jako vole prisustvovati obitelji. Sve generacije mogu se pridružiti vožnji selom u našoj restauriranoj “country” kočiji. Tradicionalno se zaustavljamo u lokalnom kafiću na toplu čokoladu, kuhano vino ili hladno pivo. Put vas zatim vodi na farmu koja proizvodi mlijeko i mliječne proizvode za ranč kako bi iskusili organsku poljoprivredu iz prve ruke i vidjeli odakle dolazi naša hrana. Svježe pripremljeni ručak na farmi slijedi nakon obilaska.

Naši gosti jašu

CJELODNEVNO JAHANJE

Za one izdržljivije i željne cjelodnevne jahačke avanture, u ponudi imamo program cjelodnevnog jahanja. Počastite se izuzetnim danom istraživanja atrakcija našeg velebitskog područja, jahanjem svog vjernog konja u pratnji našeg vodiča kauboja. Jahanje po stazama prekrasnog Velebitskog podnožja idealna je aktivnost za cijelu obitelj, grupu prijatelja, poslovne kolege ili samog sebe.

U sklopu programa u ponudi imamo ukusan ručak na stazi i turistički obilazak tijekom kojeg ćemo vas upoznati sa svim zanimljivim činjenicama i specifičnostima zemlje, životinjskog i biljnog svijeta. Postoji velika vjerojatnost da se tijekom istraživanja velebitskih prostranstava susretnemo s medvjedom, što će biti još jedno novo iskustvo za vas. Pridružite nam se u cjelodnevnom jahanju i uživajte u danu prepunom iznimnih trenutaka, fantastičnih fotografija krajolika i zagarantirane zabave.

Naši gosti pažljivo slušaju upute našeg Brucea

VJEŠTINA PRIRODNOG JAHANJA

Premda se taj pojam često pretjerano upotrebljava i pogrešno shvaća, mi ga blisko povezujemo s onim što smatramo našom vlastitom varijacijom, vještinom prirodnog jahanja Linden Tree. U sklopu ovog programa jahanja, od naših konja i jahača tražimo da idu iznad svojih mogućnosti i svojeg uobičajenog jahanja, kako bi pomaknuli granice i omogućili vam spoznaju da ništa nije nemoguće. Vi kao jahači, osim stjecanja vrijedne vještine jahanja, uspostavit ćete dublju komunikaciju s konjima i istu unaprijediti. Iako smatramo da se ovaj oblik treninga kontinuirano odvija, volimo pomoći našim gostima u boljem razumijevanju cilja kojem težimo putem implementacije ove tehnike.

Naši gosti se spremaju započeti paradu sa zastavom prilikom roštilja petkom

BBQ RODEO PETKOM

Svaki petak poslijepodne gosti postaju dio uzbudljivog prikaza naših kaubojskih vještina. Jer, to je aktivnost u kojoj naši gosti i sudjeluju i izazivaju naše kauboje. Riječ je o tradicionalnim disciplinama rodea s lokalnom notom. Program uključuje paradu sa zastavom, utrke (pole bending, barrel racing), zabavne konjske igre za mlade (jedenje jabuke sa konjskih leđa), utrke s preprekama, utrke s kolima, pucanje iz luka sa konjskih leđa i druge zabavne i sigurne aktivnosti za sve uzraste i razine vještina. Roštilj petkom je poslijepodne ispunjeno aktivnostima u kojem se obitelji povezuju i izlaze kao pobjednici.

Naš kuhar i njegova putna kolica pobrinut će se da ovaj događaj ima pravi miris Americane s fantastičnim hot-dogovima, kokicama i sladoledom, kao i sokom i pivom.

Naši gosti jašu Velebitskom dolinom

AVANTURA JAHANJA VELEBITSKOM PLANINOM

Ako ste veći ljubitelj konjičke avanture, imamo za vas pripremljeno nekoliko dinamičnijih i uzbudljivijih programa idealnih za prave avanturiste. Programi traju od tri do devet dana, pažljivo skrojenih s ciljem potpunog prepuštanja divljini i osjećaju kaubojskog načina životu, koji će vam pružiti nadnaravno nadahnuće prirodom i životom u prirodi.

Izvan granica ranča, nastalog na temeljima odgovornog i održivog razvoja, skriva se prava divljina - antičke šume, beskrajni pašnjaci i planine koje sežu u beskrajne nebeske visine, s kojih se pružaju nevjerojatni pogledi koji će vam oduzeti dah. U prostranstvu netaknute prirode, pažljivo oko moglo bi uočiti srnu, vuka, medvjeda ili jastreba, koji lutaju divljinom.

Upoznajte se s dinamičnim načinom kaubojskog života izvan granica sigurnosti, kroz proživljavanje avantura koje osim što ćete pamtiti cijeli život, će zauvijek promijeniti vaš pogled na život, svakodnevicu i podsjetiti vas na prave vrijednosti u životu. Kontaktirajte nas ranije za informiranje oko datuma odlaska i svih potrebnih detalja, s obzirom na uobičajenu popunjenost grupa mjesecima unaprijed.

Prirodno jahanje je okosnica jahanja na Linden Tree Retreat & Ranchu

ŠKOLA JAHANJA

Mnogi misle da se kroz ovaj oblik treninga postiže treniranje i dresura isključivo konja. No, to nije u potpunosti točno. Kroz ovaj oblik treninga uvidjet ćete da konj nije jedini koji se educira prilikom obuke. Možemo pomoći jahačima da savladaju stara iskustva i steknu samopouzdanje neovisno o razini iskustva.

Oslobodite avanturistički duh u sebi i pridružite nam se u nekom od programa. Osim što ćete postati pravi kauboj, spoj s prirodom, konji i jahanje kroz cijeli dan pružit će vam priliku da u potpunosti obnovite svoj duh i napunite se s potrebnom energijom za povratak u svakodnevni život.