logo
Portal prema bitnom

PUSTOLOVNE AKTIVNOSTI NA NAŠEM RANČU

Linden Tree Retreat & Ranch poznat je prvenstveno po konjima i jahanju, no to nije jedina aktivnost u kojoj možete uživati za vrijeme boravka na našem ranču, ima tu još prostora za različite avanturističke aktivnosti. Naše aktivnosti su pažljivo birane kako bi potaknule i olakšale unutarnje procese u Vama te istovremeno nadahnule Vaš duh i uključile potrebnu tjelesnu aktivnost. Kao takve, pomoći će Vam vam u postizanju potrebne ravnoteže i spokoja, često zaboravljenih dragocjenosti u užurbanoj svakodnevici.

Svim gostima preporučujemo kombinaciju različitih ponuđenih aktivnosti kako bi istražili i pronašli najbolji način za svoju duhovnu obnovu. Vrijeme provedeno u prirodi u kombinaciji s raznim rekreacijskim aktivnostima je najbolji način da se povežete sa svojim unutarnjim bićem.

Vožnja kanuom niz kanjon rijeke Like

VOŽNJA KANUOM

Uskočite u naš kanu i opustite se u vožnji niz rijeku Liku. Uživajte u vježbi dok nema vjetra i rijeka je mirna. Ubrzajte otkucaje srca dok uživate u suncu i ritmično grabite veslom u hladnu vodu. Ovisno o razini vode, morat ćete proći do četiri prapovijesne brane uzdižući svoj kanu na ramena dok prelazite nagomilane stare stijene. Tijekom veslanja budno okom pratite divlje zvijeri na putu.

Off road safari u našem jeepu

VOŽNJA WINNETOUOVOM STAZOM

Džip je još jedan način za istraživanje Velebita. Organiziramo izlete pod vodstvom stručnih vodiča, koji će vas odvesti u razgled dubokih kutaka planine, gdje divlje životinje slobodno lutaju. Izlet je kombinacija off-road-a i planinarenja. Često moramo sami pronaći vlastiti put, čisteći palo drveće i vozeći oko kamenih blokova. Za vrijeme izleta biti će vam serviran jednostavan i ukusan ručak u kolibi Veliki Alan.

Što se tiče potrebne opreme i stvari koje bi bilo dobro ponijeti sa sobom na izlete, pripremili smo za vas popis osnovnih stvari za ponijeti koje će vam osim udobnosti omogućiti sigurnost i opremljenost u svakom trenutku. Kako bi sudjelovali u jednom od naših ponuđenih dnevnih izleta sve što trebate jest ponijeti odgovarajuću odjeću i obuću, vaš avanturistički duh i javiti nam se kako bi dogovorili sve detalje oko vašeg dolaska na naš ranč. Veselimo se druženju s vama!

Naši gosti u šetnji prema Medvjeđoj Spilji

PLANINARENJE I PJEŠAČENJE

Šuma koja okružuje naš ranč obiluje označenim planinarskim staza koje su pravi raj za planinare. Staze su različite i prilagođene iskusnim i rekreativnim planinarima i osobama koje uživaju u pješačenju mnoštvom prekrasnih, živopisnih krajolika. Zahvaljujući njihovoj različitosti, moguće je čak hodati sve do obale prečicom preko planine što čini odličan, višednevni izlet kampiranja.

Blizu ranča nalaze se špilje, vrhovi idealni za osvajanje, rijeke za plovidbu i prostrane livade za odmor ili piknik. Mogućnosti su beskrajne, a naš je cilj da nastavimo označavati puteve i povezivati staze kako bi postigli njihovu višenamjenost i povećali opcije za Vaš ispunjeniji boravak na ranču.

VPješačenje do Vile Velebit je jedan od naših najpopularnijih izleta. Na ovom izletu imat ćete mogućnost upoznati se sa svim ljepotama biljnog i životinjskog svijeta koje su karakteristične za Hrvatsku, a koje će vam dati drugačiji uvid u Velebitski kraj i okruženje koje oblikuje i utječe na naš prirodni stil življenja.

Uspon na Oštrovicu
Planinarenje ovim strmim brdima je težak, ali nagrađeni trud. Krenete li u istraživanje ove prekrasne prirodne atrakcije, imate mogućnost doživjeti spoj prirodnog prostranstva i povijesnog izričaja. Krenete li desno možete se popesti masivnim stijenama s kojih možete uživati u nevjerojatnom pogledu na prostranu dolinu. Nakon toga vratite se nazad po stazi i skrenite lijevo gdje ćete doživjeti krajolik i dašak povijesti velebitskog kraja kroz razgled srednjovjekovne utvrde.

Bicikliranje dolinom Velika Plana

NAJAM BICIKLA

Unajmite bicikl i posjetite muzej Nikole Tesle (20 km) u Smiljanu, ili se otisnite na putovanje u potragu za skrivenim čudima naše doline - mekanim livadama koje obiluju vegetacijom, mirnim, sjenovitim šumarcima idealnim za bijeg od ljetnog sunca, te zaboravljenim zaseocima koji pričaju priče prošlih vremena. Svim gostima nudimo GPS mape za download s označenim stazama u okolici Ranča.

Naši gosti za vrijeme savladavanja osnovnih streličarskih vještina

STRELIČARSTVO

Bilo da preferirate Robin Hooda ili Katniss Everdeena, ranč će vam pružiti pristupačnu i uzbudljivu priliku za učenje streličarstva ili usavršavanje vaše vještine s lukom. Naši vodiči pružaju detaljne sigurnosne i tehničke upute za korištenje manje zahtjevnih longbow lukova. Gosti započinju vježbanjem na tradicionalnim metama uz dobivanje personaliziranih uputa. Kada pogodite u sridu, krenite dalje skrovitom padinom, gdje ćete naći uzbudljivi 3-D streličarski poligon koji će testirati vaše vještine. Izbor životinja od pjene u skoro prirodnoj veličini nalazi se uz kratku, laganu pješačku stazu. Pješačenje stazom omogućit će vam gađanje iz različitih kuteva i položaja mete kako bi se stvorilo autentično iskustvo lova u divljini.

SPORTOVI VEZANI UZ VATRENO ORUŽJE

Pucanje je kaubojska tradicija duboko ukorijenjena u povijest rancheva. Naši vodiči će svakom gostu pokazati sigurno rukovanje oružjem kako bi osigurali sigurno iskustvo za sve. kroz privatnu obuku i kontroliranu okolinu možete razviti nove vještine dok postižete uspjeh. Program je stvoren kako bi one koji prvi put pucaju naučio novoj vještini, a one koji su iskusni strijelci da provjere svoje znanje. Koristimo najvolje CO2 pištolje i puške po EU regulativi o vatrenom oružju.

Geocaching u parku prirode Velebit

GEOCACHING

Geocaching na našem ranču kombinira naše western naslijeđe potrage za blagom s modernom tehnologijom. Koristeći GPS uređaje, naši gosti lociraju skrivenu kutiju na preko tisuću hektara prelijepog Velebita. Za vrijeme zime, gosti se koriste krpljama i skijama kako bi locirali svoje blago. Odrasli i obitelji mogu odabrati između osrednje i expert razine što im dopušta da uređuju svoju potragu po kriterijima spretnosti i vremenskog ograničenja. Dok traže svoje kutije djeca uče o prirodi, povijesti, zemljopisu i popografiji. "Planinarenje sa svrhom" je odličan način da se upoznate s našim dijelom europske divljine. Kašei se mogu urediti za privatne evente kao što su korporativni izleti ili obiteljska okupljanja. Tragovi vode goste prema pomno skrojenoj tajnoj poruci ili nagradi.

Plitvička jezera Grad Zadar po noći Kip Nikole Tesle

PUTOVANJA AUTOM

Putovanja autom s našeg ranča do popularnih obližnjih atrakcija možete uključiti u program aktivnosti za vrijeme svog odmora. U blizini našeg ranča nalazi se veliki broj prekrasnih, autentičnih krajeva, koji će svojom krajolicima i intenzivnom energijom, očarati svakog posjetitelja.

Do njih možete svojim autom ili možete koristiti naš auto i uslugu vozača. Imate priliku istražiti bogatu i različitu regiju udaljenu 1-2 sata vožnje od ranča. Tri svjetski poznate destinacije koje možete uključiti na svom odmoru:

Plitvička jezera: Hrvatski najpoznatiji Nacionalni Park nastao je 1949.godine i prekriva 300 km2 prirodne veličanstvenosti koja oduzima dah. Park je utočište brojnim slapovima, jezerima, šumama i različitom životinjskom svijetu. Jezera su poznata po svojim istančanim bojama, koje se prelijevaju od azurne, zelene, sive ili plave boje. Izmjena boja događa se konstantno i ovisi o količini minerala ili organizama u vodi i kutu sunčevog svijetla.

Grad Zadar: Zadar je atraktivna turistička destinacija s 3,000 godina dugom povijesti, poznata po najljepšim zalascima sunca. U Zadru možete uživati u posjetu muzejima, crkvama, trgovima, umjetničkim galerijama i samom starom gradu. Također, možete uživati u ispijanju kave i degustaciji ukusnih morskih i mediteranskih specijaliteta u jednom od brojnih kafića ili restorana smještenih uz samo more.

Rodno mjesto Nikole Tesle: Možete posjetiti Smiljane, rodno mjesto Nikole Tesle, jednog od najvećih izumitelja našeg vremena, koje je udaljeno oko 20-ak min vožnje autom od našeg ranča. Tesla je prakticirao yogu, meditaciju, vizualizaciju i nalazio je inspiraciju za svoj rad i nevjerojatno izume upravo na Velebitu. Edukacijski obilazak i muzeja s Teslinim patentima neće vas ostaviti ravnodušnima.

Jadransko more

PLIVANJE

Znate li da je Jadransko more udaljeno samo 55 km od našeg ranča? Dolaskom na ranč, uz uživanje u planinama možete uživati i u plivanju i istraživanju prekrasnog Jadranskog mora. Jadranska obala ima posebnu čar i sjaj ljeti, čiju raznolikost i dinamičnost možete doživjeti u nekim od malih priobalnih gradića kao što su Karlobag i Jablanac.

Zaronite u čisto plavo Jadransko more i doživite nezaboravno osvježenje. Predah od morskih aktivnosti možete potražiti u nekoliko restorana i barova, s ponudom lokalne hrane, autentičnih specijaliteta i pića. Unajmljenom biciklom možete napraviti izlet do rijeke Lika ili jezera Krušćica, udaljenih 10km od ranča. U jednom danu možete posjetiti više poznatih turističkih gradova i osvježiti se u jedinstvenom morskom prostranstvu.

Kaubojske igre su i obiteljski i poslovni event

KAUBOJSKE IGRE

Odlična zabava za korporativne izlete ili grupe prijatelja i obitelji. Velik broj zabavnih i sigurnih igara koje će vas natjerati na smijeh i odličnu tjelovježbu. Utrke u vrećama, povlačenje konopa, cijepanje drva, izvlačenje zaprege iz vode, utrke sa žlicom i jajetom su samo neke od igara koje su dio ove omiljene aktivnosti.